Senaste inläggen

Av Sofia - 4 september 2007 19:08

Det är hela ett år sedan jag skrev mitt första inlägg på denna blogg. Då visste jag inte hur mycket bloggvärlden skulle komma att betyda för mig. Jag har under det gångna året fått så många tips, ideer och goda skratt. Stort tack till er trevliga,finurliga,påhittiga och visa människor. Ni är guld värda!


Av Sofia - 1 september 2007 16:30

men just nu finns det ingen ork till att sitta framför datorn. Jag dras fortfarande med värk och trötthet. Har försökt lägga all energi på jobbet och sambon. Jag är inte vidare social just nu, dock inte för att jag inte vill, de får ni inte tro. Vissa dagar mår jag riktigt bra, de gör mindre ont och jag kan leva, men så kommer de där hemska dagarna då jag bara vill krypa in i ett skal. Tyvärr är det fler dåliga dagar än bra dagar.


Jag hoppas på att få hjälp den 24/9 då jag ska till ytterligare en läkare. Det är jobbigt när man riktigt känner energin rinna ur en, och till ingen nytta.


Jag hoppas ni finns kvar, för jag tänker komma tillbaka!Kram på er

Av Sofia - 7 augusti 2007 08:59

Jag visste att jag aldrig skulle börjat prata om att jag kände mig piggare och att de onda börjat avta. Natten till igår sov jag knappt något alls, på morgonen var allt de onda kvar och idag är det ännu värre. Två nätter med sammanlagt 7 timmars sömn sätter sina spår, sen är det denna ständiga värk. Det är som att ha konstant tandvärk fast där nere, rent vedervärdigt.


Usch vad jag klagar, men jag är bara så LESS!!!!Annars så lyser ju solen varmt och gott, hoppas ni njuter i fulla drag!

Av Sofia - 5 augusti 2007 17:41

Ja nu när jag då med vaken hjärna räknat i viktboken ser jag att jag skrivit fel. Det ska vara 6,9kg upp och totalt 9kg ner. Viktiga saker de där :)


Vi åkte ju då ner till Umeå på Torsdagen för att få oss en alldeles privat visning av längenheten. Som vanligt var ju bilderna mer imponerande än när man såg den i verkligeheten. Rummen var mindre, de kan jag leva med, de trista var dock att de hade målat om nästan överallt, men det var inte de minsta bra gjort. Usch vad sånt är tråkigt! Jag som är lite av en perfektionist fick ont i ögonen när jag såg dropptorkad måla både här och där. Det är väl inte hela världen, vi har många hantverkare i våra släkter, så som snickare,målare,plattsättare och elektriker. Vi borde ju liksom klara oss omän vi får börja med att göra om (och det är en hel del som behöver göras om enligt mig) här och där.


De stora pluset på just denna lägenhet är ju just läget. Det är väldigt grönt och lummigt, uteplatsen var verkligen mysig. Finns plats för några små rabatter t.o.m Ett ganska stort uteförråd med hyllor från golv till tak, ett måste! Sen var klädkammaren i hallen riktigt bra den också.


Det finns ganska många saker som talar för denna lägenhet, det beror bara på vad prislappen landar på. De begär 475000, de är 24 som är intresserade och vi är väl inte beredda på att gå upp nå mycket mer än till 500000. Det finns mycket att fixa i den och det kommer kosta.


Imorgon kl12 skall alla som vill vara med på budgivningen ha hört av sig, sen är det bara att vänta och se hur mycket folk är villiga att slanta upp.


I övrigt har helgen gått i vilans tecken. Varit nere hos sambons föräldrar och hälsat på. Jag känner mig piggare och piggare för var dag som går, de är en helt otrolig känsla. Jag vågar inte hoppa av glädje ännu, men det är 3 veckor kvar på behandligen så forhoppningsvis ger bakterierna upp! Jag är visserligen trött av medicinen, men jag är på samma gång piggare pga att jag har mindre ont, härlig känsla.


Hoppas ni alla haft en bra helg, imogon är det jobb igen och självklart kom de fina vädret lagom till det. Nu strålar solen som aldrig förr och graderna stiger.


Vill önska er ett riktigt skönt slut på denna helg!


Här kommer några bilder inifrån lägenheten

Av Sofia - 2 augusti 2007 10:13

Vikten


Känner att det är dags att ta tag i vikten igen. Eftersom jag inte orkat motionera pga sjukdom så har jag nu idag lyckats lägga på mig exakt 7kg. De är inga kilon jag vill ha kvar, så nu måste jag försöka komma igång igen. Kommer säkerligen gå väldigt tungt nu i början, alla krafter har ju inte återvänt, men jag väljer ändå att börja nu. Då ska vi se, jag hade innan jag blev sjuk gått ner 15,9kg och med 7kg uppgång blir det då alltså 8,9kg jag gått ner. Nu får ni peppa mig som bara den, lär behövas!Idag åker vi ner till umeå för att titta på en lägenhet. Vi har hittat en bostadsrätt som skulle kunna funka för oss. Själv tycker jag att denna lägenhet ger lite huskänsla. Egen ingång på markplan med förråd och uteplats. Dessutom är det en hörnlägenhet, kan inte bli bättre.

Håll tummarna!

Av Sofia - 25 juli 2007 23:31

Jodå jag lever, omän knappt. Senaste tiden har jag tillbringat med att springa hos läkaren, jobba, väntat på provsvar och SOVIT! Trött trött trött är det ord som beskriver mig bäst just nu. Ingen energi till något annat än det absolut nödvändigaste.


Fick en tid hos läkaren (samma som jag träffade sist, helt otroligt!) förra tisdagen. Äntligen blev det taget en massa prover. De skickades iväg till labbet med en AKUT-lapp påklistrad. Jag fick veta av läkaren att han misstänkte en kronisksjukdom, hur kul var det. Gick som på nålar ända tills i måndags då han hörde av sig igen. De hade hittat massa bakterier som ätit sig in i väggarna. Jag drog en lättad suck, då var det inte sjukdomen han pratade om. Han behövde mer specifika svar från labbet, bakteriegrupper osv, svar skulle jag få inom två dagar. Idag kom samtalet, de hade hittat så extremt många olika elaka bakterier att varken läkaren eller labbet någonsin hade varit med om något liknande. Jaha då var man ett unikt fall och genast blir man tagen på allvar, känns både skönt och skrämmande. Han sa dock att som de såg ut hade jag dragit på mig denna sjukdom pga att jag gått med infektion så länge, förmodligen sedan 2004 då jag opererades för cellförändringar. Det är ju helt jävla OTROLIGT, jag blir så förbannad. Jag lider nu för något dom missade att kolla då, dessutom har jag då förmodligen dragit på mig en sjukdom som inget säkert botemedel finns för. Det är ju så man vill grina.


Jag ska iaf få komma till läkaren på fredag och påbörja behandling, sen får tiden utvisa vilka skador urinvägarna tagit.


Som att inte allt detta var nog, har gått upp 6kg de senaste 2 månaderna. Ingen ork till att motionera, jag försöker att inte tänka på det för tillfället. Bäst är väl att lägga energi och focus på att bli frisk (så gott det går) sen får jag ta tag i motionen, men det känns ändå så fruktansvärt surt!


Jag hoppas att jag inom en snar framtid är tillbaka, frisk och med massa energi.


Kram på er!

Av Sofia - 13 juli 2007 19:21

Imorgon är det sista dagen på antibiotikakuren, och jag får bara mer och mer problem, mer och mer ont. Just nu skulle jag bara vela sova och sedan få vakna upp och känna att all smärta är borta. Känner mig som en zombie, jag sover knappt på nätterna, på dagarna orkar jag ingenting. Det värst är att det ingen idé är att ringa någonstans innan jag ätit medicinen klart, och det är inte ens säkert att jag då får komma till någon. De hittade ju inget fel och då är det enligt dem inget fel, men man har inte sådan smärta och svullnad om allt står rätt till. Dessutom börjar jag tappa orken att disskutera med läkarna, får aldrig träffa samma läkare vilket gör att jag får ta allt från början om och om igen. Man ska vara jävligt frisk om man ska få rätt vård inom rimlig tid, det krävs mycket energi för att orka ligga på och kräva kräva kräva. Jag ska ladda energin till på söndag då jag återigen skall ringa till kvinnoakuten. Får jag inte ordentlig undersökning och någon som följer upp det hela så har jag inget annat val än att koppla in pappa. Det låter säkert hel knäppt att dra in honom i det hela, men är det någon som kan setill att läkarna får eld i baken så är det han! Nu är ju detta inte de roligaste området att be honom om hjälp med, men jag ORKAR helt enkelt inte ta fler disskutioner själv. Mamma är inte den krävande typen, inte heller sambon, normalt sett är jag bra på att prata för mig, men inte nu.


Jag är frånvarande just nu, men ni är ej glömda. Jag måste bara få hjälp att bli frisk, sen kommer jag tillbaka.


Ha det så bra allihopa!

Av Sofia - 10 juli 2007 13:00

är mina senaste inköp. Jag har nu vid två tillfällen frångått grönt och istället tagit blått, vad är det som händer? :)


Hittade dessa behändiga kar för salt och peppar. Jag tror faktiskt inte att jag äger några, detta var därför ett väldigt NÖDVÄNDIGT (med tanke på att jag inte saknat detta på 27 år) inköp :)


Jag är ju väldigt svag för färska kryddor, de luktar ljuvligt och är väldigt goda i maten. Eftersom jag bara laddat upp hela köksfönstret med kryddor så tänkte jag att detta set med 3 kryddkrukor och ett träfat måste jag bara ha! Vart de ska få plats har jag ingen aning om, men jag kunde inte låta bli :) sagaform har ju så extremt mycket man vill ha.


Ännu en dag i fialotta-shopaholic-Å`s vardagliga liv.


Vad köpte du senast?Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se