Senaste inläggen

Av Sofia - 18 februari 2007 16:41

Det har blivit lite av en sport att försöka hitta nya ljus till helgmyset. Igår eldades dessa ljus. Visst har jag använt vinflaskor som ljusstakar förr, men dessa ljus var extra roliga eftersom de föreställer korkar. Trotts att de är rätt korta brinner de väldigt länge. Stort plus!Tänt var det här!

ANNONS
Av Sofia - 17 februari 2007 12:23

När jag kom hem från jobbet igår hade sambon redan anlänt. På sängbordet stod ett paket. En alla hjärtans dag present i efterskott. Det var parfymen "Nina" från Ninia Ricci Paris. Den luktar ljuvligt! Alltså jag får säga återigen "Sambon han kan han!" Så glatt överraskad jag blev.Trevlig helg på er!

ANNONS
Av Sofia - 15 februari 2007 18:58

Min goda blogg-vän Malin tipsade mig om detta recept som går att finna på denna sida. Finns många trevliga recept där. Sidan är helt klart värd att besöka. Eftersom jag jobbar precis HELA dagen imorgon. Har en ö-tur (öken-tur) 7,00-19,15 jippi! dock gör dessa turer att de tre som har ledig helg kan vara ledig fre-sön. Då är det värt att ha en lång tur då och då. Tre dagars ledigt är oslagbart! Pajen blir iaf middag till imorgon. Skönt att ha maten klar när man kommer hem.När jag var och tränade i morse skulle jag lösa ett 10-kort. Detta jag gjorde och vet ni vad!? Jag fick även ett 10-kort!!! Hur snällt var inte det! De är en kompis som äger gymmet, de är även hennes lille son som är charmtrollet jag passat. Eftersom hon och hennes karl har lite mycket att göra just nu så behövs barnvakt ibland. Bebissjuk som jag är ställer jag gladerligen upp! Haft ett litet krassligt charmtroll nu på eftermiddagen. Större delen av tiden tillbringade han i min famn. Golvet var inte poppis en dag som denna. Så mysiga det är när de somnar hos en. Jag nämdes knappt lägga ner honom på sängen. Dags att börja övertala sambon kanske :)

Av Sofia - 15 februari 2007 11:35

Idag visade vågen -0,5kg. Jag får vara nöjd med det. Det är prick -15kg nudå. Jag har fortfarande 0,7 kvar att gå ner. Gick ju upp 1,2 kg för 2 veckor sedan. Har tränat vibrationsträning idag. Skönt som bara den! La till fler övningar bla rumplyft, behövligt :) På måndag morgon börjar jag simma. Känner mig extremt taggad just nu!

Av Sofia - 14 februari 2007 22:22

(Bild:Inspirerad av dikten försökte jag få till något som symboliserar växtligheten som tränger upp genom snötäcket. Omän just detta befinner sig inomhus. Tulpaner, dessa blommor är för mig början på våren.)Ljudlöst stilla vinterdagen skrider, kort och skum. Luften, grå av fuktig dimma, tynger, len och ljum. Och det töar. Droppar plaska ned från regndränkt tak. Mossens vatten krusat glider fram i isens vak. Genom rutan ser jag rämnor gå i markens duk, knagglig fåras bruna rygg, där snön låg vit och mjuk. Men där nere, tyst och stilla, reds den näringssaft, som i vårljum sol skall väcka fröets groningskraft. Snar skall tjälen gå ur jorden, det blir vår och sådd, och ur myllan spira späda, gröna sädesbrodd. Ola Hansson (ur "Dikter") Vi går mot ljusare tider gott folk. Visst är det väl underbart! När jag går min lilla promenad till jobbet är jag inte längre omringad av mörker. Fåglarna har börjat vakna till liv. Jag längtar till dagen då jag hör Dripp Dropp ljudet strömma in i mina öron. Snart, om ett tag. Jag väntar!

Av Sofia - 13 februari 2007 22:10

Över dörren till mitt hjärta skrev jag: "Genomfart förbjuden!" Men kärleken kom skrattande förbi och ropade: "Jag går in överallt" Herbert ShipmanJag hoppas och tror att jag ger kärlek och visar omtanke var dag. Sen blir det nog lite extra just denna dag.Trevlig Alla Hjärtans Dag på er alla!För mig är ni ovärderliga. Så mycket glädje ni skänker mig med era bloggar. För att inte tala om era kommentarer här, de värmer gott ska ni veta!

Av Sofia - 12 februari 2007 21:12

Jag och sambon har disskuterat detta massvis med gånger. Han kommer från västerbotten. Där lagar det plättar tunna pannkakor och tjockpannkaka. Här uppe kallar vi de vi gör på plattan för plättar och det vi gör i ugnen för pannkaka.Tänk vad olika det är. Självklart tycker ju då jag att plättar steker man på spisen och pannkakan gräddar man i ugnen, men så kommer jag ju då från Norrbotten. Finns väl säkerligen norrbottningar som inte namnger dessa rätter som jag gör, fast jag tror det är det vanligaste här uppe. Eller vad säger ni som kommer här ifrån?Förra veckan skulle vi göra pannkaka (tjockpannkaka) på jobbet. Vi började genast disskutera hur var och en gjorde. Rätt roligt att se hur extremt olika vi alla gör.Själv använder jag mig av:2 ägg1 liter mjölk5 dl mjöl en klick margarin (som jag smälter i långpannan och sedan häller i smeten)En nypa salt och en nypa socker.Gräddar i 200 grader i ca 40 min.Idag bytte jag ut hälften av mjölet mot fullkorns mjöl. Blev riktigt gott!Hur gör du din pannkaka?

Av Sofia - 12 februari 2007 09:05

Lite blommor till mig och mitt onda knäÅh nu är denna helg slut. Tack och lov för det! Lördagen bjöd på shopping på dagen och personalfest på kvällen. Jag är inte den som festar till det ofta vill jag lova. De få gånger det då händer så gör jag det ORDENTLIGT! Vi träffade hos en av arbetskamraterna för att förfesta. Vid 18,40 bar det iväg till Nolia där det bjöds på middag och underhållning. En väldigt lyckad kväll blev det. Ännu mer lyckad hade den blivit om jag hade farit direkt hem när underhållningen slutade. Nej nej så gjorde jag ju inte. Vi bestämde oss för att gå ut och dansa. Väl ute kunde jag inte hejda mig. Jag dansade som bara den, så även mina kollegor. Kul hade vi! Problemet är bara att mitt opererade knä gillar inte när jag dansar, hoppar och stuttsar upp och ner i högklackat. Igår vaknade jag redigt bakis och med ett svullet knä. Mitt knä är om möjligt ännu mer svullet idag *pust* Tänk att man blir så huvudlös i vissa tillstånd. Kul hade vi iaf, jag får tänka på det när jag idag haltar omkring :)Sambon har åkt igen. Helgerna känns så korta! Han hinner knappt komma hem så åker han igen. Till helgen jobbar jag så då kommer vi ses endast några timmar. Förhoppningsvis behöver han inte ligga borta på veckorna så länge till.Hoppas ni alla haft en bra helg. Trevlig Måndag på er!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se