Direktlänk till inlägg 22 januari 2008

Att använda graviditeten som ursäkt.......

Av Sofia - 22 januari 2008 08:34

för att få stoppa i sig massa onyttigt. Ja de första veckorna tänkte jag just precis så. Åh jag är sugen på det det och det, jamen det är ju helt oki för jag är ju gravid! Jag var väl i 7e veckan då jag tog mitt förnuft till fånga. Jag var ju inte smal till att börja med, och jag har absolut inte tänkt förvandlas till någon gigantisk val under återstående månader.


Jag tog upp detta med min barnmorska. Blev glatt överraskad av att hon inte avfärdade denna fråga. Hon tyckte det var sunt och klok av mig att tänka på hälsan även i fortsättningen (kanske framförallt i fortsättningen) och framförallt att jag var villig att anstänga mig lite.

Jag fick en remiss till en dietist, de har jag velat ha förr men då tyckte dom minsann inte att de behövdes. När man väntar barn blir man ju liksom prioriterad på ett helt annat sätt, det är ju jätte bra!


I torsdags besökte jag dietisten och fick veta att maten vi äter här hemma är det absolut inget fel på, dock tyckte hon att jag absolut skulle äta mellanmål så jag inte var så döds hungrig vid huvudmålen.

Fick även lite tips om tiden efter förlossningen. Jag vill komma igång med viktminskningen direkt. Försöker jag nu hålla koll på vad jag stoppar i mig och motionera i den mån jag orkar så trodde dietisten att jag kunde stå kvar på samma vikt hela graviditeten igenom. Det är något jag verkligen ska jobba för, att kunna omvandla sitt eget fett till näring åt barnet är ju kanon. Dom äter ju rätt mycket dom små liven :)

Det är inte bra att gå ner i vikt, men att stå kvar på samma gör absolut inget. Det är bara fett procenten som minskar, inte mig emot.


Så nu blir det att köra den gamla hederliga tallriksmodellen igen.

Det enda tillskott jag behöver just nu är kalk, och det eftersom jag inte äter så mycket mjölkprodukter för magens skull.

Hoppas hoppas hoppas jag nu fixar detta, skulle vara väldigt skönt att slippa en massa extra kilon. 
 
lilla my

lilla my

22 januari 2008 14:19

Vilket klokt beslut.Jag åt upp mig 30 kilo med första och trodde att det enkelt skulle gå att bli av med det sen men icke!Jag åt för mer än två,foglossning svårt att gå och graviditietssocker.Inte värt det så var rädd om dig..er menar jag :)

http://myslivochhem.blogspot.com

 
Chrissie

Chrissie

22 januari 2008 18:20

Tallriksmodellen är nog inte helt fel. Själv har jag småätit så mycket hela tiden eftersom jag har mått väldigt illa och småätandet har lindrat lite. Har därför gått upp mellan 6-8 kg.. Är i vecka 20 nu så undrar var det skall sluta ;-) Men jag oroar mig inte så mycket ändå, får bli långa promenader med bebis i barnvagn till sommaren/hösten.
Kram Chrissie

http://vardagssnack.blogg.se

 
Vickan

Vickan

22 januari 2008 18:34

Oj, vilken härlig inställning! Heja, heja!

Har du några konstiga sug då? Några speciella, egentligen inte så goda saker du bara måste ha?


http://vickansvardagsrum.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia - 26 januari 2012 00:18

Måste bara kolla om den fortfarande funkar den lilla bortglömda bloggen....

Av Sofia - 13 mars 2009 09:29

Förra veckan var vi nere i Västerbotten hos sambons föräldrar. Eftersom de blir ett tag mellan gångerna man är ner så hamnar Nils automatiskt i super focus. En vecka där nere med människor som konstant roar honom till max, ja han är ju i himmelriket....

Av Sofia - 13 mars 2009 09:25

Jaha då var de ju då igår dags att åter ställa sig på vågen. Två veckr sedan sist, jag var säker på ett minus, men där fick jag mig! +1kg visade vågen och då vägde jag mig TRE ggr. Fy tusan också, men de är rödvecka så har jag tur beror pluset på det...

Av Sofia - 5 mars 2009 13:38

Det blir ingen vägning denna Torsdag då vi är nere i västerbotten hos svärfars. Till veckan blir det dock att kliva upp på vågen igen, hoppas de visar jätte minus då när det gått två veckor. Jag hade tänkt ladda upp lite bilder från helgen, men det v...

Av Sofia - 26 februari 2009 18:58

Ja jag kör vidare på att väga mig på Torsdagar. Det är ju nudå vecka 2, men jag börjar med att redovisa förra veckans resultat.   Det blev en bra start med hela -1,9kg. Det får jag ju lov att vara nöjd med. Denna vecka blev det inte lika stort wow, m...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se