Alla inlägg under november 2006

Av Sofia - 16 november 2006 21:12

Jag startade dagen kl 05,15 efter allt för få timmars sömn. För trött för IKEA är man ju dock aldrig! Blev upphämtad av mamma vid halv sju, på väg till moster hämtade vi upp en väninna till henne. Klockan sju svängde vi ut på E4an och började våran resa mot IKEA. Moster hade tagit sin mans pickup så vi skulle kunna handla ordentligt! Det var fyra 50-60 talister, och lilla jag =) Strax efter nio satt vi på parkeringen och fikade te/kaffe och smörgås, väldigt trevligt. En kvart innan de öppnade högg vi tag i varsin kundvagn. Kan ni på kortet med de 4 glada brudarna gissa vem som är min mamma, och vem som är min moster???Vi gick där inne från 10-15, sen var de dags att packa in de första inköpen i bilen. Redan efter första vändan var bilen rätt full som ni ser, kan meddela att vi hann en vända till innan klockan var 18 och vi kände, nu får de nog vara bra för denna gång. När vi åkte hemmåt hade bilen ökat märkbart i värde, vi konstaterade att de hade flugit iväg några tusenlappar för oss alla. Jag är nöjd med mina inköp, allt jag hade tänkt mig fanns inte (tur var väl det) men de viktigaste. Ska visa upp mer av sakerna när de kommit på sin plats. Jag har just kommit hem, inser redan att jag måste dit igen innan jul =)Jo just det, fota Kamprad fick jag också, han log så glatt mot mig så. Han är ju rätt cool den gubben!Så kommer vi till vikten. Vågen visade +-0 så de blir -10,7 totalt (igen) på 10 veckor och 2 dagar. Jag kan inte säga så mycket om det, har ju legat sjuk en vecka och inte fått någon motion alls. Jag är bara glad att vågen inte visade plus.

ANNONS
Av Sofia - 15 november 2006 12:53

Min kära mormor är ca 145cm lång, aningen krokig men inte de minsta tokig. Mormor för mig, är den dära gumman som sitter i stolen med ett handarbete i sitt knä. Jag har faktiskt ingen aning om hur många tavlor,dukar,gardiner,sockar,mössor,vantar mm hon gjort, är säker på att talet skulle bli högt om man började räkna. Hon sa till oss barnbarn att vi skulle få välja oss en tavla, tror vi alla 12 alltid haft våran egna favorit. Jag hade ju förstås två favoriter som jag tvingades välja mellan, de var inte lätt! Jag bestämde mig för denna, dels för att färgerna i den tilltalar mig och för att hon sydde den de år jag föddes. Just nu hänger den i vårt sovrum, men jag måste byta plats på den snarast! Den kommer inte till sin fulla rätt där, jag springer då och då omkring med den där tavlan för att hitta en ny plats åt den, men utan någon framgång. Helst hade jag velat ha den ovanför en lägre skåp, hängandes helt ensam.Kanske får de hänga kvar tills vi fått oss ett nytt boende, de är bara så synd att den går de flesta förbi. Jag tycker den är så vacker att den förtjänar att bli sedd.Uppdatering..Gissa vem som ska på IKEA imorgon!!?? Pencilinet gjorde verkan under natten, är nästan helt frisk nu =) Bara att börja fila på inköpslistan.

ANNONS
Av Sofia - 15 november 2006 10:35

A is for your age: 26B is for booze of choice: Dricker sällan, men ett glas vin eller en Bacardi Breezer kan vara gott.C is for career: Jobbar med autisterD is for your dad´s name: GöranE is for essential things to bring to a party: En flaska rött, ljus och servetter eller en blomma.F is for favorite song for the moment: Jag slukar de mesta inom musik, fast James morrison - you make me feel something är en favorit just nu.G is for favorite game: The stackH is for hometown: PiteåI is for instruments you play: Spelade lite piano som liten, men nu spelar jag tyvärr inget.J is for jam or jelly you like: varm hjortronsylt på glass och lingonsylt på gröten.K is for kids: Inget som ploppat ut ännu.L is for living arrangements: Bor i en tvåa på 3e våningenM is for mothers name: AgnetaN is for name of your crush: ErikO is for overnight hospital stays: Har legat på sjukhus några vändor, när jag var någon månad låg jag för uttorkning pga magsjuka, veckan innan jag skulle börja ettan fick jag mitt första astma anfall och fick ligga nån vecka. -98 opererade jag bort halsmandlarna och fick ligga inlagd två svängar, -02 opererade jag mitt knä och blev kvar några nätter.P is for Phobias: Spindlar, de var nackdelen med gbg!Q is for quotes you like: "Carpe diem quam minimum credula postero" (fånga dagen, lita ej på morgondagen)R is for relationshipp that lasted the longest: Det jag har nu och förhoppningsvis kommer ha tills jag lämnar jordelivet.S is for sartorial style (typ hur du går klädd): till vardags blir de oftast jeans och en tröja, kofta eller munkjacka. T is for the time you wake up: Oftast vid 7, men ska jag inte göra något så är jag bra på att ligga och dra mig.U is for underwear: vanlig bommullstrosa från lindexV is for vegetables you love: gurka och majsW is for weekendplans: Beror på om jag tar mig till ikea imorgon, isf tänkte jag försöka få tv-bänken färdig på fredag. Sen blir de Idol, tror inte vi har några planer lördag, söndag är de 83 års kalas sen blir de nattjobb för min del.X is for x-rays youve had: Knä, huvud, fötter, tänderY is for yummy food you make: Älggryta, lasagne, potatisgratäng, sen har jag ju lite egna recept :)Å är åt dem du vill skicka listan vidare åt:Alla som läser detta!Ä är för älsklingstrend: Jag håller mig till de jag själv gillar, inte vad trenden säger att jag bör gilla.Ö är för önskan just nu: Hitta den perfekta lägenheten.

Av Sofia - 14 november 2006 21:32

Ja jag har aldrig hört talas om denna dag förr, men kanske är de nytt för i år??? Någon som vet?De går iaf ut på att avgöra vilka produkter som är användbara och vilka som är oanvändbara, eller mindre användar vänliga.Först tar vi mobilen, alla märken har olika menyer vilket gör denna produkt till mindre användar vänlig.Tar vi istället en blandare (med en arm) så är den väldigt användar vänlig, rätt logisktHelt otroligt att de finns någ(ra)on som kommer på alla dessa "uppmärksamma denna dag" dagar.

Av Sofia - 14 november 2006 12:52

Jag knatade in hos doktorn snörvlandes och hostandes.Blev tillsagd att gå in i undersökningsrummet, de jag gjorde. Allt gick ypperligt bra, tills farbror doktorn knackade mig i bakhuvudet. - AAAAJJJJJJJJ, känns som att du bankar ut tänderna mina!!!- Mhm...Jo- Usch, de gjorde inte såhär ont sist- Nä jag förstår, men Sofia du måste lära dig att komma i tid, man ska inte gå med sånt här i flera dagar!- Vet de, tänkte bara att de kanske skulle gå över- Det gör de INTE!- Nä, just det- Så flicka lilla, nästa gång du känner av bihålen så lovar du att komma direkt va!?- Jag lovar! Han är rätt söt läkaren jag går hos. Nu har man blivit försedd med både Doxyferm och Nasonex, jag känner lukten av IKEA på torsdag!!! =)

Av Sofia - 14 november 2006 10:48

De är ju hemskt vad denna LRKatarr satt i. Idag ska jag iaf få komma till doktorn, nu spökar ju bihålena också! De är bara för att jag ska till IKEA på torsdag, just typiskt.Hela gårdagen spenderades på soffa och säng, hemskt vad less man blir. Inatt har jag visst nästan hostat sambon ur sängen, han meddelade att han funderat på att ta soffan fler än en gång. Ja men så är det att vara sambos, man delar allt =)Dags att pallra sig iväg till läkaren.Hoppas ni får en trevlig tisdag!

Av Sofia - 12 november 2006 19:15

På onsdag slår IKEA i Haparanda upp dörrarna. Ska bli trevligt att få de lite närmare, kan väl röra sig om en 30mil närmare uppskattningsvis. Fram till nu har det varit IKEA i Sundsvall som varit närmast, fast dryga 50 mil har man ju inte åkt bara sådär när man upptäckt att värmeljusen varit slut. På torsdag ska jag trängas bland alla andra människor (som tänkte precis som vi, är nog bättre att åka dagen efter premiären), och med stor sannorlikhet svära över att hälften av det jag ska ha är slut! Ska i vilket fall som helst bli trevligt med en liten utflykt, om jag nu lyckas kurera mig frisk tillsdess vill säga.

Av Sofia - 11 november 2006 20:28

För ett tag sedan bloggande Cleo om några fräcka glödlampor. Genast reste mina tankar tillbaka till de rosa flickrummet. Jag kan nog ha varit kring 6 år när jag på en affär hittade denna glödlampa som jag blev helt förälskad i. Eftersom jag var en liten "galen-i-rosa" tjej som liten plockade jag fram den där "snälla-söta-pappa" blicken, och de fungerade =) Lampan har varit på villovägar, när cleo som jag nämde innan bloggade om denna typ av glödlampor, var jag bara tvungen att börja leta. Den gick att återfinna hos min far, och idag fick den följa med hem.Nu när jag ser den lysa igen kan jag förstå varför jag som liten blev lyrisk. Rätt söt är den ju. Bilderna är ju inte bra (som vanligt, skitkamera) men ni får föreställa er en ros som lyser i skrik-rosa och limegrön.Fialotta känner nostalgi!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se