Alla inlägg under september 2006

Av Sofia - 19 september 2006 18:59

De är något speciellt med gamla möbler. Jag går ofta på reprisstationer och liknande. Inte ute efter de antika utan de där halv gamla som idag inte ser riktigt klokt ut (i mina ögon)och som man känner att man vill piffa upp och sätta sin egen prägel på. Har en bok som kan komma väl till pass om du som jag gillar att måla om möbler. I denna bok ger man tips på hur nymålat kan se rätt slitet ut på ett rätt läckert sätt. Användbara metoder och de blir bara bättre om du låter din kreativitet komma fram. Jag blir berörd av de människor gör själva, de du inte hittar färdigt i butiken. Att göra något eget av något befintligt och att se andra göra de är en riktig hjärnorgasm.

ANNONS
Av Sofia - 18 september 2006 23:46

Måste bara visa detta söta lilla plagg jag hittade på bluebox. Jag är innerligt förälskad i dess mönster. Funderar nästan på att köpa och lägga i lådan. Någon gång landar de väl småfolk här också.

ANNONS
Av Sofia - 18 september 2006 19:31

För drygt 2 veckor sedan var jag och kollade synen på synsam. Såklart behövdes de ju nya glasögon. Jag hade väldiga problem att hitta några bågar men fann några som funkade. Jag bad om en ungefär prislapp på de färdiga glasögonen. Jag höll på att tappa luften, drygt 7500:- skulle dom ha. Oh jisses tänkte jag, måste gå och äta lunch och tänka på saken blev mitt svar. De vi gjorde och när vi var klara gick vi förbi klockmästarna. Vi går in sa Erik, tur var väl de. Dom hade 50% på alla märkesbågar, visserligen var de inte bågarna som var de dyra på synsam utan glasen. Jag hittade ganska direkt ett par som jag tyckte bra om. Med hjärtat i halsgropen gick jag och frågade om de kompletta priset. Ja säger butiksbiträdet du måste ju ha de dyrare glasen (jaha de var ju så jävla klart de då) Kommer bli ca 3000:- VA!!!! är de sant?? Jag är Erik evigt tacksam för att han drog med mig in i den butiken. Känner mig nästan lite nyrik :) Helt otroligt att de kan skilja så mycket.

Av Sofia - 18 september 2006 13:06

Jag satt just och tittade i IKEA katalogen. Rätt mycket plast är de ju (om inte så ser saker plastiga ut) och jag gillar ju de. Hur kommer de sig då när jag går runt i lägenheten och kollar så har vi ju nästan bara naturmaterial! Ja jaha jag är väl inte så plastig av mig då.Kanske haft någon baktanke så som att de står sig i längden eller liknande. Får väl slå ett slag för naturmaterial då :)

Av Sofia - 18 september 2006 00:31

Vi tog oss en promenad i de vackra vädret. Luften är så frisk nu omän de är soligt och varmt. Vi gick bland husen på backenområdet. De flesta gjorde höst i trädgården eller snickrade på huset. Verkar vara många som bygger om/till för de hammrade till höger och vänster. Fångade lite av hösten på bild.

Av Sofia - 17 september 2006 09:38

Så var då helgen över på jobbet. Blev ett jobbigt pass i fredags med både kväll och natt. Man är ju egentligen inte klok som tar på sig att jobba på de viset. De är väl just de att efterklok är man alltid. Jag känner mig allmänt risig idag. Jobbigt på jobbet senaste dagarna och magen vill inte längre vara en del av mig känns de som. Vad ska man sen göra med framtiden? Flytta ner till västerbotten nu, stanna kvar här, fortsätta jobbet med autisterna eller helt enkelt bara söka den där florist utbildningen som jag går och tänker på. Jag kan summera att jag tänkt en massa, men fick jag någon egentlig klarhet.....Nja de var inte så lätt att bestämma sig för något.

Av Sofia - 14 september 2006 23:35

Nu är jag hemma efter den snabba visiten i västerbotten. Åkte ju ner tisdag för Erik hade dagen innan ringt på en lägenhet som lät spännande. Jag säger bara vilket bottennapp!!!!( därav inga bilder tagna) I anonsen lät de som en lägenhet utöver de vanliga, ordet lyxig förkom t.o.m Nja inget i våran smak direkt. Köket var litet och väldigt slitet enligt min mening (kanske jag som ställer extremt höga krav) badrummet likaså. Ett ljust och fint vardagsrum hade den iofs, men de räcker ju inte hela vägen. De blir ingen flytt just nu iaf. Är ju dock inte lätt att hitta en nål i en höstack så man är ju dum om man tror man ska lyckas på första försöket. De är bara att fortsätta leta. Dags att krypa i säng, blir att jobba både kväll och natt imorgon. Kan vara på sin plats med lite skönhetssömn inatt då. Natti natti

Av Sofia - 12 september 2006 07:54

Jag håller på att packa lilla ryggsäcken. Erik ringde på en lägenhet vi sett på blocket igår. Vi skulle få komma och titta i eftermiddag så de är bara att packa väskan och ge sig av. Tur jag är ledig till på fredag, lägenheten verkar lite utöver de vanliga så vill gärna kolla in den. Lämnar lägesrapport ikväll och kanske nån bild -> mot umeå

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se